Kødboller i svampesauce

Kødboller i svampesauce

Ingredienser

* Kødboller * 500 g. hk. svinefars * 1 løg * 1 dl. havregryn * 2 tsk. salt * 1 tsk. peber * 0,5 dl. vand * Svampe sauce: * 250 g. svampe * 2,5 dl. fløde * 2-3 dl. mælk (alt efter hvor meget sauce man ønsker) * 1 grøntsagsbouillon * Salt + peber til smag * 1 løg. * Fedtstof 1) Farsen røres sammen med ovenstående ingredienser, og stilles på køl i 10 min. 2) Farsen formes til boller og koges til bollerne flyder til overfladen (ca. 10 min.) 3) Kog risene efter anvisningen på emballagen i letsaltet vand. 4) Saucen laves som følgende: start med at skylle svampene. Skær dem derefter i små stykker og svits dem i gryden sammen med et finthakket løg. Tilsæt fløde, mælk, grøntsagsbouillon og smag til med salt og peber. 5) Dræn risene for vand, klip poserne op og hæld dem i en skål. 6) Server risene til kødbollerne og den lækre sauce.

Tilbehør

Ris

Oprindelse

link